Kast voor LEGO met IKEA TROFAST en HPL-tafelblad

Guus maakte een gave kast voor de LEGO van zijn kinderen met een IKEA TROFAST kastje, en een HPL-tafelblad! Zo kunnen zijn kinderen spelen met de LEGO op de mooie kast.

Lego-tafel met HPL tafelblad
Lego-tafel met HPL tafelblad
Kast voor LEGO met IKEA TROFAST en HPL-tafelblad 3
Lego-tafel met HPL tafelblad
Lego-tafel met HPL tafelblad
Kast voor LEGO met IKEA TROFAST en HPL-tafelblad 3

Het project

Guus: “Het maken van deze LEGO-tafel was een eenvoudige klus. Ik ben begonnen met het in elkaar zetten van de twee IKEA-meubels. Dat is zelfs voor de beginnende klusser een gemakkelijk werkje. Met hulp van de kinderen waren de twee kasten in anderhalf uur gereed. Om ze aan elkaar vast te maken heb ik in de tussenwanden een paar koppelplaatjes geplaatst. Dit was wel een uitdaging want een volwassen man past niet tussen die smalle wandjes. Dus ook hier hebben de kinderen goed geholpen.

Om de wielen aan de onderkant vast te maken heb ik een plank op maat gezaagd en aan de onderkant van de kasten bevestigd. Omdat ik me zorgen maakte dat de kasten niet voldoende stevig aan elkaar zouden zitten heb ik ze onder bij de plinten nog met een paar extra schroeven aan elkaar gezet. Zo blijft alles stevig op z’n plaats en zijn de schroefgaten uit het zicht.  De wielen er onder bevestigen was ook niet ingewikkeld. Ik heb gekozen voor zwenkwielen met een rem, dan rolt de tafel straks niet weg als iemand er te enthousiast aan staat te spelen.

Het leukste klusje was natuurlijk om de HPL-plaat op de kasten te lijmen. Tot mijn verbazing moest ik een hele buis lijm gebruiken, maar zo weet ik wel zeker dat hij goed op z’n plaats blijft! Het meeste werk was om de kinderen hierna op afstand te houden zodat de lijm goed kom drogen.

Het hele project was in een middag klaar!”

Tip

Guus: “Neem zwenkwielen met rem. Anders rolt de kast alle kanten op… maar ze zijn wel erg handig om het meubel te verplaatsen”

Gebruikte materialen